Søger du eller en af dine nærmeste hjælp til behandling af Bipolar Lidelse? Hos Kognitiv Klinik tilbydes du et skræddersyet forløb med forskningsbaseret Kognitiv Adfærdsterapi, der jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer er den mest effektive behandlingsform. Læs mere om, hvad Bipolar Lidelse er, og hvordan du kan få hjælp af Aut. Psykolog Dorte Hellevang ved Kognitiv Klinik.

Bipolar Affektiv Sindslidelse (tidligere kaldet maniodepressiv sygdom) er jf. WHO’s diagnosesystem ICD-10 karakteriseret ved to eller flere episoder, hvor stemningsleje og aktivitetsniveau er markant ændret. Personen er enten manisk (opstemt, meget energisk og med øget selvvurdering) eller depressiv (nedtrykt, uden energi og med nedsat selvvurdering). Hvis man kun har oplevet manier karakteriseres dette stadig som Bipolar Lidelse. Nogle kan opleve symptomer både på mani og depression, eller med meget hurtig skiften imellem disse, hvilket kaldes blandingstilstand. Bipolar Lidelse kan variere meget i symptombillede og sværhedsgrad og nogle oplever kun få episoder, andre mange.

Ca. 30% oplever den første sygdomsepisode, før de fylder 20 år, men lidelsen kan debutere på alle tidspunkter gennem livet. Mange personer med Bipolar Lidelse er dog ikke bevidste om, at de er syge, eller får ikke stillet den korrekte diagnose. Det er således ikke usædvanligt, at diagnosen først stilles flere år efter den første sygdomsepisode (jf. Psykiatrifonden).

Personer, som oplever (selv mildere) depressive symptomer, oplever ofte markant nedsat livskvalitet. Lidelsen påvirker ofte ens sociale relationer, skole- og arbejdspræstationer. Heldigvis tyder forskningsstudier på, at Bipolar Lidelse kan behandles, og at man på trods af denne lidelse kan lære at håndtere de udfordringer, som følger med og således leve et både godt og meningsfuldt liv.

 

Behandling af Bipolar Lidelse

Selvom der på nuværende tidspunkt ikke findes nogen helbredende behandling for Bipolar Lidelse, så anviser forskningsstudier, at sygdommen hos de fleste kan stabiliseres gennem en kombination af medicin og Kognitiv Adfærdsterapi. Hos Kognitiv Klinik varetages den terapeutiske del af behandlingen (læs evt. mere uddybende om behandlingen her), og derudover henvises til, at man sideløbende tilses af en læge eller psykiater, der kan regulere den medicinske del af behandlingen.

Hos Kognitiv Klinik i Lyngby tilbydes du specialiseret psykologisk behandling, støtte og rådgivning i forhold til bipolar lidelse – altid tilpasset den enkeltes problemstillinger. Du er meget velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har nogen spørgsmål eller for at booke en aftale.

Telefon: 25 21 10 19

Mail: info@kognitiv-klinik.dk