Søger du eller en af dine nærmeste hjælp til behandling af Socialfobi? Hos Kognitiv Klinik tilbydes du et skræddersyet forløb med forskningsbaseret Kognitiv Adfærdsterapi, der jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer er den mest effektive behandlingsform. Læs mere om, hvad Socialfobi er, og hvordan du kan få hjælp af Aut. Psykolog Dorte Hellevang ved Kognitiv Klinik.

Socialfobi eller socialangst er kendetegnet ved, at man oplever angst eller ubehag i sociale situationer, og som følge heraf ofte trækker sig fra samvær med andre mennesker. Der er typisk specifikke tanker om, at andre vil tænke, at man virker nervøs, svag, utilstrækkelig eller mærkelig, og at man bliver afvist, som følge heraf. Ofte frygter man, at andre skal kritisere eller tænke negativt om én.

Man kan ligeledes opleve angst for ikke at kunne kontrollere sine reaktioner, så man kommer til at afsløre sig selv. Man kan fx opleve angst for at svede, rødme, at skulle kaste op eller for at ryste på hænderne m.m. Uroen, angsten og tankerne kan optræde i flere dage op til en social begivenhed. Dette kaldes angsten for angsten – altså angst for at få angst i bestemte situationer. Selvom man ofte frivilligt trækker sig fra sociale situationer, så føler mange sig alligevel ensomme eller isolerede.

(Kilde: Rosenberg & Arendt, 2012; WHO’s diagnosemanual)

 

Behandling af Socialfobi

Sundhedsstyrelsen anbefaler Kognitiv Adfærdsterapi til behandling af angstlidelser – herunder også socialfobi. Behandlingen går ud på, at du lærer at ændre de tanker, der knytter sig til de sociale situationer – det vil sige, at du lærer at tænke mere realistisk og hensigtsmæssigt i de pågældende situationer. Sideløbende hermed støttes du i gradvist at udsætte dig for tidligere undgåede sociale situationer, for derved et opnå en tilvænning til det ubehag, der typisk opstår i disse situationer. Psykologen sørger altid for, at disse eksponeringsøvelser forgår i et tempo, hvor du kan følge med – men samtidig også i et tempo, hvor du får mest muligt ud af terapien.

Hos Kognitiv Klinik i Lyngby tilbydes du specialiseret psykologisk behandling, støtte og rådgivning i forhold til socialfobi – altid tilpasset den enkeltes problemstillinger. Du er meget velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har nogen spørgsmål eller for at booke en aftale.

Telefon: 25 21 10 19

Mail: info@kognitiv-klinik.dk