Søger du eller en af dine nærmeste hjælp til behandling af Angst? Hos Kognitiv Klinik tilbydes du et skræddersyet forløb med forskningsbaseret Kognitiv Adfærdsterapi, der jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer er den mest effektive behandlingsform. Læs mere om, hvad Angst er, og hvordan du kan få hjælp af Aut. Psykolog Dorte Hellevang ved Kognitiv Klinik i Lyngby.

Angst er en følelse, som er del af vores naturlige alarmberedskab. Det er kroppens naturlige respons på en mulig fare, en automatisk alarm, som går i gang, når vi oplever en trussel. I reelt farlige situationer er det vigtigt, at vores alarmsystem fungerer. Hvis man fx er ved at falde ned fra en stige, er der ikke tid til at gennemanalysere situationen. Her er det essentielt, at alarmsystemet virker helt automatisk og får os til at reagere hurtigt og gribe godt fat i fx stigen. Selvom angst kan føles ubehagelig, er det således ofte en hensigtsmæssig reaktion, idet den ligeledes hjælper os til at håndtere vigtige præstationer, som fx eksamener.

Selvom angst er ubehagelig, er den ikke farlig. Vores kropslige reaktioner har tværtimod til formål at beskytte imod fare. De kropslige reaktioner giver energi og gør os dermed hurtigere og stærkere, så vi kan reagere og passe på os selv.

Når angst bliver til en konstant eller overdreven irrationel frygt for almindelige eller  hverdagsrelaterede hændelser i et sådant omfang, at vores dagligdag og sociale liv forstyrres, er angsten typisk på et niveau, hvor den er blevet behandlingskrævende.

Fælles for angstlidelser er, at man ofte bliver fanget i en ond cirkel, hvor alle de ting, man gør for at mindske angsten, utilsigtet i virkeligheden kommer til at forstærke og vedligeholde den. Heldigvis er der forsket rigtig meget i behandling af angst, og Kognitiv Terapi er den terapiform, der ifølge Sundhedsstyrelsen har den mest veldokumenterede effekt på behandling af angstlidelser hos børn og voksne.

Hos Kognitiv Klinik i Lyngby tilbydes du specialiseret psykologisk behandling, støtte og rådgivning i forhold til en bred vifte af angstlidelser – altid tilpasset den enkeltes problemstillinger. Du er meget velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har nogen spørgsmål eller for at booke en aftale.

Telefon: 25 21 10 19

Mail: info@kognitiv-klinik.dk