Er du ofte bekymret for, om din partner er dig utro, når I ikke er sammen? Er du plaget af mange negative tanker og forestillinger omkring din partner? Forsøger du at fjerne ubehaget ved at prøve at kontrollere din partner gennem tjekkeadfærd eller direkte konfrontation? Hos Kognitiv Klinik tilbydes du et skræddersyet forløb med forskningsbaseret Kognitiv Adfærdsterapi, der er en effektiv og veldokumenteret behandlingsform. Læs mere om, hvordan Jalousi kan komme til udtryk, og hvordan du kan få hjælp af Aut. Psykolog Dorte Hellevang ved Kognitiv Klinik.

Jalousi er en almindelig, men sammensat følelse, der kan kan komme til udtryk i form af negative tanker, usikkerhed, angst for at miste og vrede. Den opstår typisk, når man tænker, at en værdifuld relation er truet af en udefrakommende rival. Det er en følelse, der kan opstå i mange forskellige typer af relationer – blandt søskende, venner, kollegaer og i parforhold. Bagved denne følelse gemmer sig nogle gange problemer med selvværd, en frygt for at blive forladt, tanker om at man ikke er værd at elske eller frygten for at blive ydmyget.

Mange oplever jalousi som en skamfuld eller forbudt følelse. Jalousi er ligeledes ofte en meget pinefuld følelse både for den, der har følelsen og den/dem, den er rettet imod.

 

Behandling af jalousi

Jalousi kan behandles effektivt med Kognitiv Adfærdsterapi. I Kognitiv Terapi hjælper psykologen dig med at identificere hvilke situationer, der kan udløse, vedligeholde og forstærke denne følelse. Vi undersøger især hvilke tanker, der aktiverer din jalousi, og hvordan du adfærdsmæssigt reagerer, når først jalousien er på spil. I behandlingen arbejder man således med at afdække ofte uhensigtsmæssige negative tankemønstre og gennem konkrete øvelser erstatte disse med mere realistiske og hensigtsmæssige tanker. Derudover er der ligeledes fokus på at reducere uhensigtsmæssig adfærd og i stedet fremme mere hensigtsmæssige copingstrategier.

Hos Kognitiv Klinik i Lyngby tilbydes du specialiseret psykologisk behandling, støtte og rådgivning i forhold til Jalousi – altid tilpasset den enkeltes problemstillinger. Du er meget velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har nogen spørgsmål eller for at booke en aftale.

Telefon: 25 21 10 19

Mail: info@kognitiv-klinik.dk