Har du tendens til at tænke, at du ikke er god nok – at du er kedelig eller uinteressant eller en belastning for dine omgivelser? Søger du eller en af dine nærmeste hjælp til at overkomme Lavt Selvværd? Hos Kognitiv Klinik tilbydes du et skræddersyet forløb med forskningsbaseret Kognitiv Adfærdsterapi, der er en effektiv og veldokumenteret behandlingsform. Læs mere om, hvordan Lavt Selvværd kan komme til udtryk, og hvordan du kan få hjælp af Aut. Psykolog Dorte Hellevang ved Kognitiv Klinik.

Mennesker, der lider af lavt selvværd, har ofte en negativ opfattelse af sig selv og bedømmer sig selv meget hårdt i forhold til, hvordan de bedømmer andre mennesker. Man er tilbøjelig til at overvurdere egne fejl og mangler, og har omvendt en tendens til at undervurdere de positive sider af sig selv, ofte fordi man selv har meget svært ved at se dem.

Mange forskellige faktorer kan føre til et lavt selvværd. Det kan være, at man ikke er blevet bekræftet særlig meget som barn, eller aldrig har følt sig forstået eller set. Mobning i skoletiden kan også have store konsekvenser for ens selvværd og gøre en meget usikker i sociale sammenhænge. Psykiske problemstillinger, som fx angstlidelser, depression eller andet, kan også påvirket selvværdet i negativ retning.

 

Behandling af Lavt Selvværd

Kognitiv adfærdsterapi kan hjælpe dig med at øge dit selvværd. Typisk vil forløbet begynde med, at vi i fællesskab identificerer og efterfølgende udfordrer de tanker og antagelser, som ligger til grund for og vedligeholder dine negative tanker om dig selv. Samtidig arbejder vi med den adfærd, der er koblet til det lave selvværd – hvad enten det er undgåelsesadfærd (fx at blive hjemme fra fest eller slå blikket ned, når du går forbi andre) eller kompenserende adfærd (fx at arbejde ekstra hårdt eller påtage en særligt underholdende rolle i sociale sammenhænge). I forløbet hjælpes du således til at styrke og træne den adfærd, som fremmer et godt selvværd. Du bliver hjulpet til at få blik for, at du ikke er dine præstationer, men at du er værdifuld – bare fordi du er dig. En typisk målsætning er, at blive bedre til at være omsorgsfuld overfor sig selv og lære at holde mere af sig selv.

Hos Kognitiv Klinik i Lyngby tilbydes du specialiseret psykologisk behandling, støtte og rådgivning i forhold til selvværd – altid tilpasset den enkeltes problemstillinger. Du er meget velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har nogen spørgsmål eller for at booke en aftale.

Telefon: 25 21 10 19

Mail: info@kognitiv-klinik.dk