Kan du ikke tåle synet af blod? Undgår du alt, hvad der minder om blodprøver og vaccinationer? Søger du eller en af dine nærmeste hjælp til behandling af Blod- eller nålefobi? Hos Kognitiv Klinik tilbydes du et skræddersyet forløb med forskningsbaseret Kognitiv Adfærdsterapi, der jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer er den mest effektive behandlingsform. Læs mere om, hvad Angst er, og hvordan du kan få hjælp af Aut. Psykolog Dorte Hellevang ved Kognitiv Klinik.

Blodfobi, nålefobi eller injektionsfobi er en forholdsvis almindelig fobi, men kan forekomme i forskellige grader. Typiske angstsymptomer er hjertebanken, svimmelhed, svedtendens og kvalme. I nogle tilfælde kan man også risikere at besvime, hvilket skyldes et hurtigt blodtryksfald. Nogle kan opleve disse symptomer blot ved at se blod på film eller tv. Blodfobi adskiller sig således fra de fleste andre angstlidelser, som sædvanligvis resulterer i forhøjet puls.

Angsten opleves typisk meget voldsom og uden for ens kontrol. Ofte sker der det, at man ud over angsten for synet af blod også vil udvikle angst for selve for sin egen reaktion i de angstprovokerende situationer.

Blodfobi kan resultere i, at man undgår mange situationer og kan således resultere i en begrænsning af ens generelle livsudfoldelse. Nogle kan have svært ved at opholde sig på hospitaler eller få insprøjtninger mv. Nogle kan have svært ved tanken om at blive forældre på grund af tanker om fødslen eller det at skulle sætte plaster på sit barn eller være med til vaccinationer.

 

Behandling af blodfobi og nålefobi

Kognitiv adfærdsterapi er en veldokumenteret og effektiv behandling til angstlidelser generelt – også blod- og injektionsfobi. Behandligen indebærer, at du undervises i lidelsen og symptomerne, og hvorledes de udvikles. Der arbejdes med teknikker til at modvirke eventuelle besvimelsesanfald. Derudover arbejdes der sideløbende med ændring af uhensigtmæssige tanker om de angstprovokerende situationer i kombination med, at du støttes i gradvist at udsætte sig for de frygtede situationer. Psykologen sørger altid for, at disse eksponeringsøvelser forgår i et tempo, hvor du kan følge med – men samtidig også i et tempo, hvor du får mest muligt ud af terapien.

Hos Kognitiv Klinik i Lyngby tilbydes du specialiseret psykologisk behandling, støtte og rådgivning i forhold til blod- og nålefobi – altid tilpasset den enkeltes problemstillinger. Du er meget velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har nogen spørgsmål eller for at booke en aftale.

Telefon: 25 21 10 19

Mail: info@kognitiv-klinik.dk